Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adobe Reader 10.1 a nový způsob aktualizací

Vyšla nová "desetinová" verze nejznámějšího prohlížeče PDF souborů. Tato aktualizace s sebou přináší především dlouhý seznam oprav a zvýšení bezpečnosti. Kromě toho však zavádí i nový přístup k aktualizaci samotné.

S příchodem nové verze populárního PDF prohlížeče, Adobe přešlo na nový systém tzv. tichých aktualizací. Jakmile aplikace napříště detekuje dostupnost nové verze, zobrazí dialog, jenž uživatele vyzve k potvrzení nové výchozí možnosti, instalovat aktualizace skrytě na pozadí. Pakliže bude tato volba potvrzena, napříště se budou veškeré aktualizace instalovat již zcela automaticky, bez asistence uživatele PC. V poslední verzi Readru je vzpomenuto i na aktivovanou ochranu UAC ve Windows 7 a Vista a pakliže je uživatel přihlášen pod účtem správce, nebude již vyžadováno druhotné odsouhlasení.

Adobe Reader 10.1

Adobe Reader 10.1

Nové výchozí nastavení může mít velký význam především pro bezpečnost, protože mnozí uživatelé výzvy k povýšení na novou verzi dlouhou dobu ignorují. Prohlížeč PDF souborů z dílny Adobe je však, z pohledu bezpečnosti, jedna z nejkritičtějších aplikací, která často slouží jako brána k napadení operačního systému malwarem. Adobe Reader bude automaticky zjišťovat potenciální dostupnost opravy na serverech každé tři dny. Takovouto formou aktualizací již delší dobu disponuje např. Google Chrome.

Mezi nové funkce současného vydání patří kupříkladu podpora zobrazování PDF souborů v prohlížeči Firefox 4 a několik dalších novinek, jež je možné nalézt v oficiálních poznámkách k vydání.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář