Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak bude vypadat windows 8

5. 6. 2011

Společnost Microsoft odtajnila podobu uživatelského rozhraní operačního systému Windows 8, jehož vývoj neustále probíhá. Nové prostředí přivítají zejména uživatelé zařízení s dotykovými displeji.

 

Softwarový gigant Microsoft na veletrhu Computex představil široké veřejnosti nové grafické prostředí svého příštího operačního systému, který je zatím neoficiálně nazýván Windows 8. Nové uživatelské rozhraní se snaží co nejvíce přizpůsobit vzhledu, který uživatelé znají z mobilního systému Windows Phone 7. Reaguje tak na stále sílící oblibu zařízení s dotykovými displeji. Zmíněné rozhraní navíc bude ve Windows 8 stále kombinované s klasickým prostředím, jež uživatelé znají ze současných verzí Windows. Mezi těmito rozhraními pak bude možné dle libosti plynule přecházet.

Operační systém Windows 8 bude podporovat jak stávající procesory od společností AMD či Intel, tak i procesory ARM. Ty jsou z důvodu své energetické náročnosti používány například v tabletech. Windows 8 tedy bude možné používat na různých platformách, přičemž Microsoft chce pro všechny typy zařízení nabízet pouze jednu verzi systému použitelnou bez ohledu na zvolenou platformu. Softwarový gigant současně uvedl, že při vývoji systému zareagoval na značnou oblibu displejů s poměrem stran 16:9. Zajímavou novinkou je i skutečnost, že v kombinaci s SSD disky by měl „studený“ start Windows 8 proběhnout do šesti vteřin. Příznivce tabletů jistě potěší i to, že nástupce současných Windows 7 umožní používání jak klasických programů, tak i aplikací vytvořených v JavaScriptu a HTML.

Windows 8
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

affordable writing services k87jot

Gregoryclari,5. 4. 2023 20:12


Wow quite a lot of awesome data!
pay for freelance writers https://argumentativethesis.com writing an essay conclusion https://bestonlinepaperwritingservices.com