Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tune up 360

19. 4. 2011

 

Plná verze programu TuneUp360 pracuje při čištění a optimalizaci nastavení počítače zcela automaticky, aniž by vyžadovala jakýkoli zásah uživatele. Není třeba nastavovat, kterým oblastem se má TuneUp360 při optimalizaci věnovat, ani volit konkrétní parametry optimalizace.

Ihned po prvním spuštění provede TuneUp360 kompletní analýzu počítače, proto aby mohl stanovit doporučení pro optimalizaci výkonu. Testován je výkon procesoru, velikost operační paměti a pevných disků i rychlost internetového připojení. Posuzován je například i počet diskových oddílů, kapacita volné operační paměti, rychlost startu operačního systému, velikost stránkovacího souboru či stav běžících procesů a služeb. Zjištěné hodnoty jsou porovnávány s průměry z databáze programu i s doporučenými hodnotami pro optimální chod počítače.

Aktivace: Předtím než se provede oprava nalezených problémů je třeba vložit aktivační klíč.
Aktivace: Předtím než se provede oprava nalezených problémů je třeba vložit aktivační klíč.

Další skupina testů se věnuje vyhledání nepotřebných a poškozených záznamů v registru, zjištění objemu nepotřebných dat na pevných discích a kontrole nastavení internetového připojení. Hodnoty naměřené při testování pak dokumentují celkovou stabilitu chodu počítače i internetového připojení.

Nechybí ani sada bezpečnostních testů. TuneUp360 zkontroluje nastavení automatických aktualizací Windows, stav bodů obnovy a registru nebo nastavení automatického spouštění obsahu připojených USB disků. V rámci kontroly zabezpečení síťového připojení prověří TuneUp360 například i nastavení vzdáleného připojení k pracovní ploše, uživatelských účtů nebo firewallu. Pozornosti programu neujdou ani různé pozůstatky po práci s počítačem, jako je seznam

Oprava problémů: V rámci opravy a vyladění vytvoří i bod obnovení - PC se vrátí do původního tvaru.
Oprava problémů: V rámci opravy a vyladění vytvoří i bod obnovení - PC se vrátí do původního stavu.

naposledy navštívených internetových stránek nebo seznamy naposledy otevřených souborů v různých aplikacích. Výsledkem úvodní kontroly je celkový přehled kondice počítače, kterou můžete vylepšit opravou nalezených problémů, kterou za vás TuneUp360 provede zcela automaticky.

Optimalizace na jedno kliknutí

Opravu problémů odhalených při úvodním testu zahájíte tlačítkem »FIX NOW«. Nejdříve je třeba do programu vložit aktivační kód, získaný postupem popsaným v odstavci o instalaci programu, a pak už stačí jen kliknout na tlačítko »Continue«. TuneUp360 provede nezbytné opravy a úpravy nastavení a na konci si vyžádá restart počítače, aby se projevily všechny provedené změny. Pokud máte otevřené i další programy, uložte si rozpracované dokumenty a restartujte počítač tlačítkem »Restart now«. Program vás ještě jednou upozorní na uložení rozdělané

Úspěšné zakončení: Aby se projevily všechny provedené změny, je třeba restartovat počítač.
Úspěšné zakončení: Aby se projevily všechny provedené změny, je třeba restartovat počítač.

práce a po kliknutí na tlačítko »Continue« provede restart. Tlačítkem »Restart later« odložíte restartování počítače na pozdější dobu.

Co vylepšit v počítači

S některými problémy, odhalenými v rámci analýzy počítače pomocí programu TuneUp360, si optimalizační nástroj z pochopitelných důvodů poradit nemůže. Jde především o výsledky analýzy hardwaru, které najdete pod odkazem »Hardware Analysis«. Ty vás upozorní například na nízkou kapacitu pevného disku vašeho počítače nebo operační paměti. Rozhodnutí o pořízení nových komponent však musíte učinit sami.

Podobně TuneUp360 upozorňuje také na rizika spojená s provozem pouze jediného diskového oddílu pro všechna data a nabádá uživatele, aby svůj disk rozdělili nejméně na dva oddíly (jeden pro operační systém a aplikace a druhý pro uživatelská data).

Úkol pro vás: Program upozorňuje i na problémy s hardwarem, které ovšem musíte vyřešit sami.
Úkol pro vás: Program upozorňuje i na problémy s hardwarem, které ovšem musíte vyřešit sami.

To můžete provést jak s pomocí nástrojů pro správu počítače ve Windows, tak například i s některou z plných verzí produktů Paragon, které vám pravidelně nabízíme na Chip DVD.

Pro opakované otestování počítače, poté co například sami provedete změny v nastavení, je třeba program TuneUp360 restartovat. Stačí jej vypnout pomocí tlačítka v oznamovací oblasti hlavního panelu (klikněte na něj pravým tlačítkem myši a zvolte »Exit«) a poté znovu spustit.

Při používání plné verze programu TuneUp360 se můžete spolehnout na to, že aplikace ukládá zálohu změn provedených v nastavení počítače. Zálohy jsou vytvářeny v podobě tzv. bodů obnovení pomocí standardního zálohovacího nástroje Windows. Pro obnovení nastavení z bodu obnovy vyhledejte v nabídce Start složku »Příslušenství«, pak »Systémové nástroje« a funkci »Obnovení systému«. Z nabídky bodů obnovy si pak zvolte ten který bude nejblíže času kdy došlo ke změnám.

licence:trial

 

ke stažení:  www.tuneup360.com/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář