Jdi na obsah Jdi na menu
 


Picasa

9. 7. 2011


Správa digitálních fotografií od Googlu

Náhled programu Picasa
 

 

Picasa je původně placený produkt pro správu fotografií v elektronické podobě. Poté, co ho nedávno od původního výrobce koupil Google, začal být nabízen zdarma.

Při prvním spuštění máte na výběr, zda do aplikace natáhnout informace o všech fotografiích a obrázcích na vašem disku nebo zda proskenovat jen vámi vybrané adresáře. Picasa umožňuje nastavit sledování jednotlivých adresářů na změny, takže pak máte vždy k dispozici aktuální stav. Program umí spolupracovat i s digitálními fotoaparáty a naimportovat pořízené snímky přímo z nich.

Fotografie můžete uspořádávat do alb a alba do kolekcí. Ke každé fotografii můžete přidat několik klíčových slov, podle kterých lze tématicky podobné snímky vyhledávat. Dostupné jsou i základní funkce pro editaci fotografií jako je například odstranění červených očí, ořez či otočení fotografie.

Snímky lze přímo z programu tisknout, poslat e-mailem či ukládat na harddisk. Picasa dále nabízí další dvě funkce, které asi nebudou u nás až tak využitelné, a to objednání klasických fotografií z digitální předlohy a propojení s Hallo (poslání více fotografií najednou známému a propojení s vaším případným blogem na Bloggeru).

Celkově se dá říci, že se jedná o velmi dobře vytvořenou aplikaci, která splňuje snad všechny požadavky na uspořádávání vašich digitálních fotografií.

Poslední verze přináší možnost ihned zálohovat všechny fotografie na CD, organizování fotografií pomocí nálepek a také podporu videa.
 

 

licence: free

ke stažení: picasa.google.com/index.html

číslo verze: 3.8.0

aktualizace: 4.srpna.2011

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář